DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At få kørekort er en stor ting i de unge menneskers liv. Det giver en enorm mængde selvstændighed, og det er noget der symboliserer, at man er ved at være voksen. Det kræver modenhed at køre bil, da man ikke kun risikerer at gøre skade på sig selv hvis der sker noget. Det kan i værste tilfælde også ende med at gå ud over andre, og det ønsker ingen at være skyld i. Nye regler har gjort, at 17-årige nu også må tage kørekort, hvor det førhen krævede at man var fyldt 18. For at måtte køre bil når man er 17 år, skal man have en ledsager med på mindst 30 år, og vedkommende skal mindst have haft kørekort i 10 år. Når det unge menneske fylder 18 år, er det tilladt at køre på egen hånd, uden ledsager.

Når dine børn nærmer sig de 17 år, dukker mange spørgsmål op. Et af dem er, hvem der skal betale for kørekortet? Dette er meget forskelligt fra familie til familie, og det afhænger i høj grad af, hvad der er tradition for, samt hvad der er ressourcer til. I nogle familier betaler bedsteforældrene for kørekortet, mens det i andre familier er forældrene der betaler. Nogle forældre sætter nogle regler som det unge menneske skal overholde, for at få sit kørekort. Dette kunne for eksempel være, at man ikke må ryge. Hvis barnet ryger, ryger kørekortet, og det ville være ærgerligt at risikere på grund af cigaretter. Mange forældre bruger denne regel for at undgå, at deres unge mennesker begynder at ryge.

I nogle familier er det dog ikke muligt for forældre eller bedsteforældre at betale kørekortet. I disse tilfælde bliver det barnet selv, der skal spare op til at få et kørekort. Et kørekort koster som regel mellem 8.000 kr. og 15.000 kr., alt efter hvor mange køretimer der er behov for, samt hvor mange køreprøver og teoriprøver der skal til for at få kørekortet. Dette kan være svært at spare op som ung, og derfor venter nogle unge mennesker med at få kørekort, til de er færdiguddannede og tjener flere penge. Ved at vente med at tage kørekort til bil til man har en ældre alder, sikrer det en højere mængde modenhed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here