DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Teknologien er i rivende udvikling, både hvad der i erhvervslivet og i privaten. Rigtig mange ting i hjemmet kan styres via telefonen, er med til at gøre hverdagen nemmere for os. Ligeledes har vi som familie rigtig mange gadgets, som vi benytter hver eneste dag. De fleste familier har i dag et fjernsyn, en computer eller en bluetooth højtaler stående, højst sandsynligt en tablet eller iPad. En af de kommende gadgets i hjemmet kunne meget vel blive 3D printeren.

Hvad er en 3d printer og hvordan fungere den?

En 3d printer er en printer som kan printe figurer i 3D. Printerne har førhen været forbeholdt ingeniører og generelt erhvervslivet, men på grund at den rivende udvikling er det er ikke længere tilfældet. I dag er det muligt for familien at få sin egen printer i hjemme, som oven i købet til en fornuftig pris. Det er naturligvis ikke på samme niveau som de professenolle benytter og heller ikke samme størrelse, men printerne kan i dag fåes i en størrelse så den passe perfekt ind i hjemmet, hvor både børn og forældre kan benytte dem. Der kan printes alt lige fra legetøj, små figurer og brugbart værktøj.

Stadig langt op til erhvervs printerne

Der findes mange forskellige 3d printere, og til hjemmebrug er det især printerne fra Sculpto som er en populær model og som allerede i dag kan købes for fornuftige penge. Det er ikke alle 3d printere som benytter sig af den samme teknologi, men de fleste fungere på således at figuren produceres lag efter lag, af det materiale som bruges af printeren. Denne teknologi minder meget om CNC teknologien som også bliver brugt af maskinefabrikker som producerer store og små emner som benyttes af forskellige firmaer. Især til produktionen CNC drejning og CNC fræsning. Der er stadig langt fra erhvervs 3d printer til dem som kan bruges i hjemmet. Dog kan typen fra Sculpto bruges af stort set alle familiemedlemmer, da den kan producere næsten alt, nemt og enkelt. Udover at printeren faktisk kan bruges til fornuftige ting som værktøj og køkkenredskaber, sætter børnene stor pris på at være med i processen.