DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes heldigvis mange forskellige familier, og de henter deres underholdning fra forskellige ting, men der er desværre en kedelig tendens til, at færre og færre henter deres underholdning i bøger. I stedet sidder familien og ser Netflix og kigger på Facebooks news feed. Dette er ikke en god udvikling, da man faktisk får en masse gode ting ud af at læse, og disse ting går man glip af, når man ikke tager sig tid til at læse bøger. For nemmere at kunne læse er der mange som har behov for læsebriller, oplev et stort udvalg her.

Du træner din hjerne

Hjernen har godt af at blive stimuleret, ligesom alle kroppens andre muskler, og hvis man ikke træner hjernen vil den blive sløv. Når man læser, skal man både koncentrere sig om at læse ordene og danne billeder i hovedet, af hvad det er man læser.

Du bliver klogere

Jo flere bøger man læser jo flere oplysninger får man ind i hovedet, og så bliver man jo naturligt klogere. Det behøver dog ikke være faglitteratur selvom man selvfølgelig får meget viden derigennem, men selvom man bare læser Harry potter fra børnene, vil man blive klogere på sprog, struktur, historie osv.

Din hukommelse bliver bedre

Når man læser mange bøger, vil man få mange forskellige informationer, da man jo skal huske et utal af karakterer, storylines, situationer osv. Da man skal huske alle disse ting for at forstå bogen, vil ens hukommelse automatisk blive bedre.

Du bliver mindre stresset 

I en travl hverdag med et utal af gøremål er der mange af os som kan have tendens til at blive stressede, og derfor kan det godt betale sig at tage en pause med en god bog og så lade sig opsluge af historien.

Du bliver underholdt

Selvom fjernsynet og computeren måske er danskernes favorit underholdning i disse tider, så kan man altså ikke tage underholdningsværdien fra bogen, da den altså stadig kan holde folk beskæftiget i mange timer.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.