DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Danskerne køber økologisk mere end nogensinde før, dette gør vi for at passe på jorden, dyrene og ikke mindst os selv. Det er for det meste, når vi skal lave mad, at de økologiske vare kommer i spil, det er nemlig typisk madvare, vi tænker på, når vi snakker om økologi. Men der er mange andre ting som kan købes økologiske, og disse ting er lige så sunde for os som økologisk mad. Og disse ting er især vigtige, når det gælder de mest skrøbelige individer i vores samfund nemlig babyen.

Behageligt

Når en baby bliver født ind i denne verden, er han eller hun meget skrøbelig i starten, hvilket er hvorfor at forældrene og resten af omverdenen sørger for, at babyen får det så behageligt som muligt. En måde at gøre det på er at købe det rigtige babytøj, så babyen ikke bliver irriteret af netop det tøj, som forældrene har købt. Økologisk tøj er produceret så tøjet er mere åndbart end normalt tøj, hvilket gør, at det er behageligt for barnet.

Sundere for baby og miljø

Ligesom med alle andre økologiske produkter, så bliver økologisk tøj produceret på sådan en måde, at det skader miljøet minimalt. Dette vil sige, at bomulden ikke er blevet sprøjtet med utallige stoffer som er skadelige for både miljøet og os. I slemme tilfælde vil ikke økologisk tøj medvirke til, at vi kan blive allergiske overfor forskellige materialer. Dette vil især være slemt for babyer, da de er let modtagelige overfor disse usunde stoffer.

Fair trade

Det økologiske tøj efterlever de stramme GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD) standarder, hvilket vil sige, at tøjet er blevet behandlet korrekt hele vejen igennem processen. De personer som passer og høster bomulden arbejder under gode forhold, og udsætter hverken sig selv eller tøjet for farlige kemikalier. Dette sikre også, at tøjet efterlever fair trades krav.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.