DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De fleste forældre laver en børneopsparing til deres børn, som børnene kan få udbetalt når de fylder 18 eller 21 år. Når man skal til at lave en børneopsparing, går de fleste ned i deres egen bank og opretter en børneopsparing. Dette kan dog være en dårlig idé. Det er en god idé at tjekke de forskellige bankers renter på børneopsparinger før man opretter en, da der kan være tusindvis af kroner at tjene eller tabe. En børneopsparing kan være en god måde og praktisk måde at lave en mindre opsparing til dit barn på, da der er skattefri rente og afkast. Renteniveauet er i øjeblikket ikke ret højt på en børneopsparing, så derfor kan det være en fordel at investere pengene i stedet for.

Obligationer

Du kan for eksempel vælge at investere dit barns penge i obligationer. Obligationer giver oftest et større afkast end bankrenterne gør. Du kan med fordel vælge sikre stats- eller realkreditobligationer. En af ulemperne ved obligationer er dog, at det kræver mere arbejde af dig end hvis du blot lader pengene stå på en almindelig børneopsparing.

 Aktier

Du kan også vælge at investere nogle af dit barns penge i aktier. Aktier kan give dig et højere afkast over lang tid, men de er også forbundet med større risiko for dig. Du kan risikere at aktierne mister deres værdi fuldstændig, hvis virksomheden går konkurs.

ETF’er

Du kan også få hjælp til at investere dit barns penge i de konkurrencedygtige fonde kaldet ETF’er. Ved at investere sine penge i en ETF, kan du nemt, billigt og sikkert investere din formue. Det fungerer således, at man bliver en del af en stor pulje af investorer. ETF er en passiv fond som sikrer, at omkostningerne bliver holdt på et minimum, da det blot følger et indeks. Pengene bliver investeret i flere forskellige ETF’er med aktier og obligationer. Da der er lave omkostninger forbundet med denne type investering, kan det være med til at sikre dig størst muligt afkast på din formue, som kan sikre, at dit barn har flere penge mellem hænderne når han/hun fylder 18 eller 21.