DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

For mange børn, bliver køreturen tit til en langsommelig og utålmodig affære. Selv ture som virker korte for voksne, kan være uoverkommelige for børn, fordi de sidder i et lille lokale uden legesager, og måske føler ubehag. Ubehaget kender selv granvoksne mennesker, og du har sikkert selv haft små smerter i ryggen og sløve ben efter en køretur. Men børn oplever det værre, fordi de endnu ikke har udviklet samme tålmodighed, og så sidder de måske dårligt. Alle børn under 135 centimeter skal sidde i en autostol i bilen. Det kan volde problemer, hvis kørestolen ikke passer til barnet, eller hvis stolen simpelthen bare er ubehagelig at sidde i. Før du bestemmer dig for en autostol, bør du overveje mulighederne i en autostol test, fordi du på den måde kan få både komfort og sikkerhed for børnene i bilen.

Køreture stiller krav til komfort

En kørestol er det sæde, barnet sidder i. Du ved selv, hvor træls det er, hvis du sidder dårligt. Sådan har børnene det også. Det kommer tit til udtryk ved urolighed og vrid, fordi de prøver at bryde ud af den ubehagelige måde at sidde på. Det betyder, at barnet får det ubehageligt og måske bliver uroligt og begynder at græde. Hvis du ikke ved, hvad der er galt, betyder det også, at din køretur bliver dårligere, og din opmærksomhed går mere til barnet end vejen.

Sikkerhed og komfort hører sammen i autostolen

Der er ikke mange, som tænker over det, men sikkerhed og komfort hører faktisk sammen. Autostolens fremmeste formål er, at den skal beskytte barnet. Men hver gang bilen hopper lidt, som den gør, når den kører over ujævne flader, så kommer der små stød. Disse små stød mærker barnet. Medmindre du leder efter kvalitet i din autostol test, og du finder en stol, som tager højde for de små stød.