DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du har børn, ved du, hvor vigtigt det er at aktivere børnene. Det anbefales at børn er aktive mindst 60 minutter dagligt. Desværre når mange børn slet ikke op til selv minimumstiden. Når det er mørkt, koldt eller vådt udenfor er der mange forældre der simpelthen ikke får sendt børnene udenfor. Selvom der laves den rigtige slags krea-aktiviteter, eller at børnene leger, uden at tælle skærmtiden, ja, så er det altså bare ikke nok. Nedenfor finder du 5 gode begrundelser for hvorfor børnene skal lege udenfor. Husk, der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!

Hvorfor det er vigtigt at være udenfor-i al slags vejr

Børnene lærer at nyde naturen. De lærer om årstiderne, om forskellig slags vejr og lærer at respektere naturen. Tænk på hvordan et barn lærer ved at se de første krokus bryde gennem en hård, frossen jord. Eller når bøgen springer ud, eller når samme bøg taber sine blade. At hoppe i en vandpyt. Og de kan lære hvad der sker hvis vi ikke passer på naturen.

Når børn leger i naturen, øges deres fysiske udvikling og deres selvtillid. Og børnene skal lære det helt fra de er små. Du kan nemt sætte en gynge til baby op i haven. Tænk på motorikken de øver ved at klatre op i et træ. Gå på line på en fældet træstamme, rutsje ned af en rutsjebane og gynge frem og tilbage. Og de skal fejle for at blive bedre til det. Og de må gerne blive beskidte. Både tøj og børn kan vaskes. Og en flot gynge til baby, som kan ses fra huset, opfordrer bare til at blive brugt-og komme ud!

Sund udvikling udendørs

Udendørsaktivitet øger deres sociale samvær. De lærer at omgås andre mennesker, ikke kun familien, og lærer at knytte bånd, fællesskaber og venskaber. Og de lærer at konfliktløse fra en tidlig alder.

Aktiviteten udvikler deres fantasi. Tænk på et barn der leder efter dyrespor i mudderet, eller et barn der finder en halv gnavet grankogle. Hvor går myrerne hen i den lange række, hvad spiser regnormen osv. osv. Børn har en naturlig nysgerrighed som vi bør værne om, da vi i denne moderne verden vi lever i nu, ikke kommer langt uden innovation og en stræben efter at stille spørgsmål. Hvis vi opfordrer børn til bare at lege med for mange grænser og rammer sat, så lærer børnene ikke at tænke kritisk, og de lærer ikke at tænke selv. Udendørsleg stimulerer alle sanserne. Lyden af regn og fuglefløjt. Duften af en blomst. Synet af en regnbue, smagen af en friskplukket tomat og følelsen af sne. Uvurderligt!