DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er ikke mange, der lyst til at tænke på, at de kan dø og efterlade sig deres familie. Det er en frygtelig tanke, og det er frygteligt når det sker. Ikke desto mindre så sker der for mange tusinde familier hvert eneste år. Ulykker, sygdomme og lignende kan pludselig rive en mor eller en far væk. Det er voldsomt når det sker, og endnu værre er det, hvis den efterladte familie, står tilbage med et stort papirrod og eventuelle økonomiske problemer. Det er derfor en rigtig god ide at få udarbejdet et testamente, i tilfælde af, at der sker noget.

Når det kommer til familie, er der to forskellige typer. Nemlig ægtefæller og samlevede.

Er man gift med børn, så arver ægtefællen som udgangspunkt halvdelen mens barnet eller børnene arver den anden halvdel. I en familie med far, mor og to børn, vil moderen eksempelvis arve 50%, hvis faderen dør, mens de to børn vil arve 25% hver.

Som udgangspunkt kan det naturligvis være den helt rette løsning. Det kan dog også være yderst problematisk, da familien kan risikere at måtte gå fra hus og hjem, fordi børnene skal have 50% af de efterladte værdier. I mange tilfælde er disse værdier bundet i mursten. I et testamente kan man bestemme, at længstlevende skal arve så meget som muligt, uden at være tvunget ud i at skulle flytte.

Er man samlevende med børn, altså i et papirløst forhold, er det ikke bare en god ide at oprette et testamente, det bør nærmest være en selvfølge. Såfremt en forældre går bort vil børnene arve alting. At bo sammen uden papir giver nogle rettigheder i forhold til livsforsikringer og pensioner, men der er ingen arveret.

Denne såkaldte tvangsarv, kan gøre det meget svært for den efterladte, hvis børnene skal arve alt af værdi. Det kan med andre ord mere eller mindre ødelægge livet på mere end en måde, hvis det værste skulle ske.

Så hvis du ikke allerede har styr på det, så tag fat i en testamente advokatog få styr på papirerne. Det kan aldrig gøres for tidligt, men det kan til gengæld være for sent.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.