DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Et testamente er et juridisk bindende dokument, der afgør hvad der skal ske med din formue, når du går bort. Hvis du ikke vælger at oprette et testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvordan din arv fordeles. Du kan oprette et testamente selv, men det anbefales, at du får vejledning og hjælp fra en advokat til oprettelsen af testamentet.

Uanset hvilket civiltilstand du har, så er der en række fordele ved at oprette et testamente. Selvom du er gift, så arver din ægtefælle ikke automatisk hele din formue, når du går bort – dine børn skal arve halvdelen af formuen med det samme. Det kan betyde, at din efterladne ægtefælle står over for nogle seriøst økonomiske udfordringer, hvis I eksempelvis betaler af på et huslån sammen.

Bor du sammen med din partner og lever i et papirløst forhold, så er i rigtig dårligt stillede, når den ene af jer går bort. Hvis I har børn, så arver børnene automatisk hele formuen og den tilbageværende forælder får ingenting af formuen, medmindre der er oprettet et testamente, hvori, der står at partneren arver en del. Har du og din samlever ingen børn, så er det familien, som arver hele formuen. Her er igen tale om nogle seriøse økonomiske udfordringer for den efterladte.

Det er dermed vigtigt at oprette et testamente, hvis du I vil sikre jeres partner eller ægtefælles økonomiske situation.

Sådan opretter du et testamente

For at kunne oprette et testamente, skal du være fyldt 18 år og være i stand til at handle fornuftigt. Det anbefales, at du får hjælp og vejledning til oprettelsen af testamente hos en advokat, selvom det er muligt at gøre selv. Ved hjælp fra en advokat, sikrer du, at testamentet overholder de emner og oplysninger, som er relevante for dig.

Testamenter oprettes altid skriftligt. Testamentet skal underskrives og accepteres under overværelse af to vidner eller en notar i byretten, som herefter skal underskrive testamentet.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.