DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du har fået mus i huset, så er det på tide at få dem ud igen. Hvorfor? Fordi de ødelægger dine ting, efterlader lugtende gaver og nå ja – så kan de tage sygdomme med sig, som de kan give videre til dig og din familie!

Kender du de forskellige sygdomme?

Weils sygdom

Weils sygdom er en bakteriesygdom, som kanaliseres via urinen fra mus, rotter og andre husdyr. Det er hyppigt, at smitten når til os gennem drikkevand, som musen eller rotten har tisset i. Det er varierende, hvor alvorlige følger sygdommen bringer, men i værste fald kan den forårsage nyresvigt, lungebetændelse og tilmed øget blødningstendens.

Yersinia enterocolitica

Sygdommen med det komplicerede navn giver symptomer, der minder om de, man får fra salmonellaforgiftning. Det vil sige ekstrem smertefuld mavepine og feber. Mennesker smittes ofte via mad, som musen har været i kontakt med.

Fun fact: i 2019 blev 20 mennesker smittet med sygdommen i Danmark. Der fandt man dog frem til spinat som smittekilde.

Tularæmi/harepest

Tularæmi eller harepest betegner en infektion, der kan overføres fra dyr til mennesker. Sygdommen giver symptomer som kulderystelser, feber, hovedpine og i nogle tilfælde hævede lymfeknuder. Der har ikke været særlig mange tilfælde af sygdommen i Danmark, men når nogle er blevet smittet, har det oftest været gennem drikkevandet eller ved kontakt med afføring fra forskellige gnavere.

Hantavirus sygdom

Her møder vi igen en sygdom, man ikke har set mange tilfælde af i Danmark. Sygdommen giver influencalignende symptomer, kan give ryg- og mavesmerter og kan forårsage nyresvigt. I Norge har de set en del mere til sygdommen. Her går den under kaldenavnet “musepest”.

Skil dig effektivt af med dine mus

Der er altså mange grunde til, at man skal forsøge at få mus ud af sit hus, så hurtigt man har opdaget, at de er der. Der er forskellige metoder at tage i brug, når man skal dræbe eller bortskræmme en mus. Der er dog en metode, vi vil anbefale over de andre, og det er gnaversirenen. Gnaversirenen er yderst effektiv, fordi den udsender ultralyd, som skræmmer musene væk samtidig med, at lyden er en for høj frekvens til at kunne høres af mennesker.

Har du fundet mus i hus og er interesseret i en løsning?

køb gnaversirene her!