DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Med en familie kommer boligdrømme – sådan er det ofte. Men tit er det at have en boligdrøm nemmere, end det at føre den ud i livet. Her er der nemlig en hel del, der skal planlægges, og en hel del der skal være styr på, inden projektet for alvor kan skydes i gang. Hvis der er noget, du ikke har styr på, når projektet først går i gang, kan det godt ende med at blive noget rod, og de to ord, rod og byggeprojekt, er ikke to ord, du har lyst til at blande.

 

Hav styr på økonomien

En meget væsentlig faktor når huset skal istandsættes, er penge. Du kommer ikke langt, hvis der ikke er styr på den økonomi, som skal finansiere projektet. Hvor mange penge der er brug for, kommer selvfølgelig an på størrelsen af byggeprojektet. Nogle gange er der ikke brug for mere, end at det lige kan trækkes på opsparingen, mens du andre gange måske skal have fat i banken for at få aftalt et lån. Vigtigt er det i hvert fald, at du ved, at økonomien rækker til det forestående projekt, så du ikke midtvejs kommer i problemer.

 

Vær sikker på, at du har alt udstyret

Dette er selvfølgelig ikke så relevant, hvis hele byggeprojektet bliver ordnet af nogle andre, altså f.eks. tømrerfirmaer, VVS’ere, osv. Så har de jo højst sandsynligt styr på det meste, og du skal bare diske op med pengene. Hvis du derimod selv, eller nogle andre i din omgangskreds skal stå for noget af byggeprocessen, er det vigtigt at have styr på alt udstyr og værktøj. Det er nemlig super træls at være midt i noget, for at finde ud af at du mangler noget værktøj, og derfor ikke kan fortsætte. Det kan altså godt betale sig at være velforberedt!