DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Trænger i til at der sker noget nyt i familien, kan det være en god idé at få en udvekslingsstuderende boende. Der er ovenikøbet mangel på pladserne, så i hjælper både den enkelte studerende og jeres familie. I denne artikel giver vi jer et par gode råd med på vejen, så så i kan tage imod med åbne arme.

Byd velkommen

Velkomsten er en af de vigtigste ting, når man skal tage imod den besøgende. Den studerende kan være nervøs, i og med vedkomne befinder sig i et fremmede land. Her er det vigtigt, at I fra start får personen til at føle sig hjemme. I anledningen af velkomsten kan I eventuelt købe en gave, som fortæller lidt om landet eller byen, som I bor i.

Snak dansk så meget som muligt

Kommunikationen med den studerende er altafgørende for at få ham eller hende til at føle sig hjemme, og her kan sprogundervisning være nøglen. At lære dansk er svært, og kan være en lang proces. Hvis den studerende ønsker at lære dansk, skal det gøres på den rigtige måde. Det kan være at i tidligt i forløbet skal introducere den studerende for sprogundervisning, og hjælp velkomne på vej. Der tilbydes flere kurser i f.eks København, søg blot efter ”Learn danish copenhagen”, på Google og i vil en masse relevante resultater.

Vigtigt med regler fra start

Hvis I har specifikke regler, om hvornår man seneste skal være hjemme, eller hvem der tager af bordet efter aftensmaden. Fortæl den studerende hvilke regler I har i jeres hjem, og hvor vigtigt det er, at han eller hende overholder dem. Det kan gøre opholdet nemmere for både jer og den studerende, så I ikke føler, at I skal være efter den studerende hele tiden.

Få den studerende til at føle sig hjemme

Det kan være en god idé at vise den studerende rundt i jeres by så han eller hende oplever byen, og dermed hurtigere føler sig hjemme. I kan også gøre den studerende opmærksom på lokaleforeninger, hvis personen f.eks. er interesseret i sport eller andre aktiviteter, som byen kan tilbyde.