DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der var en gang en tid, hvor familier kunne samles om ét TV fredag aften og alle sidde og se Disney Sjov fredag aften. Der er naturligvis stadig mange, der har dette ritual, fordi de selv er vokset op med det, og derfor gerne vil føre det videre til deres børn. Det er dog de færreste familier der kommer uden om, at medieforbruget er lidt mere fragmenteret og lidt mere komplekst end lige en times TV underholdning fredag.

I langt de fleste familier er der både fladskærme i stuen, i soveværelset og på børneværelserne. Derudover har de børn fra en ung alder også en iPad (eller i hvert fald adgang til en), ligesom de heller ikke skal være særlig gamle for at få deres første smartphone.

Flow TV er dødt

Det er i de fleste familiers tilfælde, de færreste timer der bliver brugt på Flow TV. Vi vil selv bestemme, hvad vi vil se og ikke mindst hvornår vi vil se det. Der er stadig millioner af seere til live programmer som landskampe, X-faktor, Vild med Dans osv, men derudover foretrækker de fleste af se tingene på DR TV, TV2 Play, Netflix, Viaplay og hvad tjenesterne ellers hedder. Musik bliver også hørt via Spotify og lignende og ikke på de gode gammeldags CD afspillere.

Pres på internettet

De mange streamingtjenester der ofte er i brug på samme tid kræver naturligvis en del af ens internetforbindelse. Det er ikke noget usandsynligt scenarie, at DR appen kører i stuen, mens Netflix kører hos det ene barn, mens det andet hører de nyeste hits på Spotify. Alt imens er der et par i husttanden der tjekker nyheder på mobilen eller måske lige løber Facebook feedet igennem.

I forhold til for ganske få år siden, er der således rigtig mange enheder i vores hjem, der kræver internetforbindelser af en vis hastighed, medmindre man synes det er sjovt, at sidde og vente på at se sin yndlingsserie, eller gerne ser den i nedsat kvalitet.

Generelt er hastigheden på internet og bredbånd steget gevaldigt, mens priserne tilsvarende er faldet. Det betyder også, at du kan få langt mere internet for pengene, end du kunne for bare 4-5 år siden. Der er dog ikke nogen der holder øje med det for dig, og det kan derfor være en god ide selv at tjekke, om du nu er dækket ordentligt ind til forbruget.

Typisk vil det være en god ide med en forbindelse på minimum 50mb og meget gerne 100, hvis I er fire i husstanden, og der er flere der bruger internet på samme tid.