DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ligegyldigt om du vil det eller ej, så kommer der en dag, hvor dit barn pakker sine ting og flytter hjemmefra. Det kan være rigtig hårdt for både dig og barnet, for I har trods alt gået op og ned ad hinanden hver dag i mange år. Men flytningen er en nødvendig del af selvstændighedsprocessen, og I kan sagtens få en rigtig meningsfuld relation til hinanden, selv om I måske ikke ses hver dag. Det hele kan dog blive unødigt kompliceret, hvis dit barn har svært ved at finde fodfæste på boligmarkedet. Her kan du komme til hjælp med et forældrekøb.

Forældrekøb: En vej ind på et presset boligmarked

Hvis dit barn ønsker at flytte til en større by, for eksempel København eller Århus, så kan det være rigtig svært at finde en bolig, der er til at betale. Det kan være særligt kompliceret, hvis dit barn er studerende, for i dyre områder er SU’en sjældent nok til huslejen. Med andre ord er boligmarkedet rigtig presset, men som forælder har du en mulighed for at hjælpe dit barn. Med et forældrekøb bliver barnet nemlig din udlejer. Du kan få mere information om forældrekøb her.

Start i god tid

De fleste er godt klar over, at boligmarkedet i de større byer er presset, så derfor sker der ikke noget ved at starte søgningen i god tid. I mange boligforeninger er det muligt at blive skrevet på en venteliste allerede fra barnet er helt lille. Det skader ikke med nogle valgmuligheder, og du kan altid melde dig fra igen, hvis det alligevel ikke bliver aktuelt. Derudover kan du også godt begynde at spørge ud i dit netværk et stykke inden, den egentlig boligjagt går igen. Hvem ved, måske har din gamle kollega et ledigt værelse, der ville passe perfekt til dit barn?