DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er et stort ansvar at tage kørekort, særligt hvis dit barn er 17 år og lige er blevet gammel nok til at tage kørekort. Der er mange ting de skal lære, både om færdselsreglerne, om det at køre bil og ikke mindst om sikkerhed i trafikken og om at yde førstehjælp. Når vi færdes i trafikken, har vi et stort ansvar over for vores medmennesker. Det er vigtigt at vi kan færdes sikkert og ansvarligt i trafikken, og det er vigtigt at vi kan hjælpe vores medmennesker, hvis der skulle ske en ulykke i trafikken. Derfor er det en obligatorisk del af kørekortet at tage et førstehjælpskursus, som kan gøre dit barn klar til at hjælpe andre i trafikken.

Førstehjælpskursus

Inden dit barn kan få lov til at gå op til teoriprøven, skal de først have gennemført et kursus i færdselsrelateret førstehjælp på 8 timer. Selvom der er meget at se til når man tager kørekort, er det utroligt vigtigt og en god idé at tage førstehjælpskurset, da det i høj grad kan være gavnligt. Kurset er overstået på en enkelt dag, men er til gavn resten af livet. På førstehjælpskurset opnår de blandt andet viden om forskellige færdselsrelaterede ulykkestyper, hjertemassage og hvordan de skal færdes på et ulykkessted og yde førstehjælp. Kurset er ikke kun til gavn når de færdes i trafikken. Uanset hvor de befinder sig, kan de komme i en situation hvor de får brug for at kunne førstehjælp.

Når de har taget et førstehjælpskursus, er de klar til at tage kørekortet. Med et bestået førstehjælpskursus kan de få lov til at gå til teoriprøven, som også skal være bestået før de kan gå til køreprøven. Når de skal vælge hvilket førstehjælpskursus de skal tage, er det vigtigt at tjekke, at det valgte kursus lever op til lovkravene. Hvis kurset ikke lever op til kravene, er de nødt til at tage et nyt kursus, og hermed kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. Som forælder kan du med fordel hjælpe dem med at finde det rette kursus.