DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er vigtigt at vi som samfund ikke gør det til et tabu, ikke at snakke om de kriminelle. Der er mange tegn på at det danske straffesystem skaber gode resultater, i forhold til andre steder i verden som fx USA. Dette kræver at vi som samfund arbejder med dem der har begået kriminalitet, i stedet for at afskrive dem fra fællesskabet. Alle kan begå en fejl og komme tilbage, dette blogindlæg kommer til at handle om hvordan man håndtere situationene hvis et familiemedlem bliver anklaget, og står til tid i fængslet.

Det er ikke nogen skam

Nogle mennesker er direkte pinlige på vejene af deres familie, hvis et medlem kommer til at bringe vanære over familien, i forbindelse med kriminalitet. Selvfølgelig er det i nogle tilfælde meget slemt, men man skal vurdere situationen selv. Hvis en bror, søster, fætter eller kusine kommer til at begå kriminalitet, så hjælper det ikke noget at sætte personen i eksil. Personen vil aldrig komme ud af problemerne, hvis der ikke er noget hjælp, og det kræver også støtte fra familien side. Som samfund tjener vi ikke penge på at de kriminelle går ud og begår mere kriminalitet. Derfor skal vi prøve at genetablere dem i samfundet. Det kræver at mennesker nogle gange bliver nødt til at stole på hinanden engang imellem. Dette er specielt gældende i familier og arbejdspladser.

Hvordan hjælper man familiemedlemmer der har begået kriminalitet?

Det vigtigste er at personen bliver straffet korrekt, personen skal selvfølgelig i fængsel hvis straffen er til det. I de danske fængsler er der mulighed for at få en chance i livet igen, og derfor er der mulighed for at de kommer væk fra dårlig omgangskreds eller andet, og kan fokusere på andet i livet, fx en hobby igennem fængslet. Man sørger for at kriminelle er i kontakt med en forsvarsadvokat, der kan kæmpe for at den anklagede får en korrekt straf, og ikke bliver straffet for noget personen ikke har gjort.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.