DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Bæredygtigt og økologisk tøj har længe været på markedet, men oplever i disse år et gigantisk boom. Flere og flere tøjproducenter har fået øjnene op for, at de nye forbrugere i langt højere grad stiller krav til fremstillingen af deres tøj. Derfor vinder en række nye brands frem i øjeblikket, som udelukkende har fokus på at fremstille økologisk, bæredygtigt og sågar vegansk tøj til både børn og voksne.

Hvad kan jeg selv bidrage med?

Vi er alle sammen blevet opmærksomme på den massive forurening, tøjindustrien udsætter vores klode for. Klimaopvarmning, plastik i havene, der ikke nedbrydes og en industri, der ikke tilbyder deres ansatte ordentlige arbejdsforhold, er daglig kost i nyhederne. Så mange spørger sig selv, hvilken forskel et enkelt menneske kan gøre? Men ved at købe økologisk og bæredygtigt, så gør du en mikroskopisk forskel, og det er faktisk godt nok!

Men hvor skal jeg dog starte?

Du kan ikke revolutionere din og dine børns garderobe overnight. Der er der ikke ret mange, der har råd til. Og det ville heller ikke give mening i forhold til bæredygtighed at udskifte alt det tøj, I har liggende i skabene på én gang. Start med at købe de ting, du står og mangler. Find en butik, hvor du synes udvalget er godt og rammer din smag. Vi kan anbefale at kigge på udvalget hos Purløg & Persille. Her finder du alt til kvinder og børn.

Gravid eller ammende – tænk økologisk

Det er et rigtig godt sted at starte din nye bæredygtige garderobe, hvis du er gravid eller ammende. Udvalget af bæredygtigt og økologisk graviditetstøj og ammevenligt tøj er nemlig stort. Ved at vælge tøj, der er helt fri for kemikalier, udsætter du ikke din krop og din baby for hormonforstyrrende stoffer.

Til sidst skal du vide, at det er godt, at du shopper med hjerte og hjerne. Du sætter et eksempel for dine børn og din omgangskreds – og det er til stor inspiration.