DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Nu er det efterhånden lidt over et år siden, at regeringen satte en prøveperiode i gang, hvor 17 – årige skulle få lov til at få kørekort, såfremt at de, indtil deres 18 – års fødselsdag er ledsaget af en erfaren bilist, hver gang de skal ud og køre. Denne prøveperiode er ifølge regeringen gået så godt, at de vil gøre denne ordning permanent, dette sker på trods af at der stadig er 2 år tilbage af prøveperioden. Tag dit kørekort her.

Inspireret af udlandet

Ordningen blev sat i gang, da erfaringer fra andre lande har vist, at unge som får kørekort før deres 18 års fødselsdag hurtigt bliver bedre bilister. Dette er selvfølgelig tilfældet, da de føler sig mere trygge, når de det første år er ledsaget af en erfaren bilist. På den måde vil de unge allerede være gode bilister, når de bliver 18.

Regler for den ledsagende bilist

Det er dog ikke alle som kan være ledsagende bilist, der er nemlig nogle kriterier man skal opfylde, inden man kan få lov til at ledsage en nyudklækket 17 -årig bilist. Man skal være minimum 30 år og have haft kørekort til bil i minimum 10 år, man skal altid medbringe sit kørekort, og så skal man altid være i stand til selv at køre bil. Disse regler findes selvfølgelig, så den unge ikke kan ledsages af en anden ung som er næsten lige så uerfaren selv.

Gode råd til den 17 – årige

Først og fremmest så er det den 17 – åriges ansvar at have informeret den ledsagende bilist om de regler som skal overholdes, inden de kan sætte sig ind i bilen og køre afsted. Men når man har en ledsager til rådighed som overholder alle kriterierne, så er det vigtigt, at man øver så ofte som muligt, da dette vil sikre, at man er en sikker bilist, når man bliver 18 og må køre alene.