DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Kvalitetstøj til børn er vigtigt, da man som forældre gerne vil sikre sig, at barnet har det godt og bevæger sig komfortabelt. De fleste vil gerne have kvalitetstøj, der er designet til at give børnene god bevægelighed og komfort.

Børnetøj lavet i åndbare og behagelige materialer, og som ligeledes tillader barnet at bevæge sig frit, kan somme tider være svært at finde. Især, hvis du også ligger vægt på værdier som bæredygtighed og miljø. 

Men frygt ej – de er faktisk til at finde. Flere og flere er begyndt at ligge vægt på, ikke bare tøjet og dets bevægelighed, men faktisk også, hvilke forhold det er produceret under. Så kan man købe skønt børnetøj, som man ved er ordentligt produceret. 

 

Hvilket børnetøj skal du vælge? 

Det er selvfølgelig meget subjektivt, hvad man skal vælge, og der er ikke et rigtigt eller forkert svar til det. Et barn, der er glad, tilfreds og kan holde varmen, er selvfølgelig det vigtigste. 

Vi vil dog gerne prøve at hjælpe dig lidt på vej, hvis du har svært ved at vælge: 

Uldtøj kan være et rigtig godt bud, i og med, at det er temperaturregulerende. På den måde undgår du, at dit barn bliver koldt, eller omvendt, får det for varmt. Har du et aktivt barn, der løber rundt, skal du ikke bekymre dig om, at han eller hun bliver overophedet. Ulden regulerer temperaturen. Ligeledes, hvis barnet bliver puttet til lur i barnevognen, kan man godt gå og være lidt nervøs for, om de nu har det varmt nok – der hjælper ulden igen, med at holde barnet dejlig varmt. 

Derudover kan du med fordel undersøge tøjets bevægelighed, og især, hvis du har et aktivt barn. Det skal ikke være for stramt, da det kan være ubehageligt for barnet, og begrænse leg og sjov. Det bør være lavet af materialer, der er slidstærke, så det kan holde til at blive brugt og vasket en del – da dette jo ofte er nødvendigt. 

Vi kan også anbefale, at du tager et kig på tøj i økologisk bomuld. Ikke nok med, at det er et dejligt og blødt materiale, er det som regel også GOTS organic-certificeret, hvilket betyder, at bomulden er certificeret økologisk, og at der under produktionen, er taget en række strenge hensyn til miljøet. 

Vi håber, at have inspireret dig lidt til, hvad du skal vælge, til netop dit barn. 

 


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.