DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke altid nemt at få tid til havearbejde i en børnefamilie. Der er så mange andre ting, der er spændende at tage sig til, når man endelig har fri. Men du kan faktisk få børn til at synes, at det meste er sjovt, når bare de er sammen med mor og far. Men hvad er det så lige børnene kan hjælpe til med i haven? Læs med her og få inspiration til en dag i haven.

Processen er vigtigere end målet

For det første er det vigtigt, at de voksne forventningsafstemmer med hinanden. For når børnene er med på havearbejde, så lad det være sagt med det samme: I når ikke helt det samme som uden børn. Hvis der er nogle opgaver, der bare SKAL nås, så kan I aftale, at den ene forælder går fra til dette, mens den anden tager sig af børnene, indtil opgaven er løst. Hold fokus på processen – og det at hygge sig sammen og lære børnene at hjælpe til.

Efterårets mange blade skal rives sammen – og hoppes i

Børn elsker at hjælpe til og føle sig betydningsfulde i familien. Derfor kan du sagtens give dem en opgave i haven som fx at rive blade sammen. Med en lille børnerive kan børnene hurtigt få lavet nogle fine bunker, som du kan hjælpe dem med at skovle op i trillebøren. Det er næsten 100 % chance for, at børnene lige skal afprøve om bladene er sjove at hoppe i – og det er de helt sikkert. Klæd børnene i et godt sæt regntøj, der holder fugt og jord væk fra barnets krop. Det er så ærgerligt at skulle ind og klæde om midt i havearbejdet.

Hiv mælkebøtter op og find regnorme

Når der skal luges i haven, så lad børnene hjælpe med at finde mælkebøtterne. De er nemme at finde og hive op med de bare næver, hvis jorden er blød. Men lidt større børn kan også bruge en mælkebøttestikker og komme helt i dybden med rødderne. Sandsynligvis vil der dukke et par regnorme op fra jorden, som lige skal inspiceres.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.