DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Søvn er en af de ting, der er rigtig vigtig for alle mennesker. Det hjælper os til at få slappet af og gør os i stand til at komme gennem ugen i forhold til arbejde. Det samme gælder børnene, som i lige så høj grad har brug for søvnen. Der er desværre mange babyer, der plages af søvnbesvær, og det kan der naturligvis være flere årsager til. Her er et par tips til at komme dem til livs.

Ondt i maven

Søvnbesvær kan nemt skyldes ondt i maven. Det er fuldstændig normalt at opleve mavesmerter og i særdeleshed hos små børn. Deres maver er kun lige ved at vænne sig til at indtage normalt mad, og derfor kan der hurtigt opstå en forstoppelse. Forstoppelse kan være ganske smertefuldt og er ofte årsag til, at børnene ikke kan sove. For at løse dette problem kan du forsøge dig med et afføringsmiddel, som hjælper med at sætte gang i tarmenes funktion. Klik her for at se mere.

Tænder på vej

En anden årsag til søvnbesvær kan nemt skyldes, at tænderne i munden er på vej ud. Det klør og føles generelt ubehageligt og kan være en naturlig årsag til, at barnet ikke sover så godt om natten. Der er som sådan ikke så meget at gøre ved det. Du kan forsøge at købe en bidering, som kan være med til at minimere kløen. Tænderne klør som udgangspunkt mest, mens de er på vej ud af tandkødet. Når tænderne først er kommet gennem tandkødet, mærker barnet ikke længere så meget til det.

For meget at se til

Som voksne kender vi til, at vi indimellem ikke sover så godt, hvis vi har meget at se til eller føler os lidt stressede. Det samme gælder for børnene. Hvis I har en travl hverdag, hvor der ikke er så meget tid til at slappe af, kan det ofte resultere i urolige nætter. Sørg for at bruge weekenderne på at få koblet ordentligt af, og så kommer det helt af sig selv.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.