DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I Danmark har vi en stærk tradition for festlige indslag. Det gælder især til en konfirmation, hvor konfirmanden for en gangs skyld er fuldstændig i fokus. Her skal deles historier fra barndommen, gode minder og oplevelser og ikke mindst en masse forhåbninger for det spirende voksenliv.

Tante Oda har helt sikkert skrevet en sang, og det har bedsteforældrene sikkert også – så hvad skal du finde på?

Få hjælp udefra til underholdningen

Det kan være rigtig svært at sætte kreativiteten ordentligt i sving, og de fleste rigtig gode idéer er meget tidskrævende. Derfor bliver det mere og mere populært at hyre hjælp udefra. Der findes nemlig entertainere, der har specialiseret sig i underholdning til konfirmationer.

Ofte er indslaget en fremmed, som kommer ind til festen og har et eller andet job. Det kan for eksempel være en falsk fotograf, som laver sjov med gæsterne og samtidig får taget nogle gode og mindeværdige billeder.

Det kan også være en tjener, som i løbet af festen bliver mere og mere kæk over for gæsterne, eller en person udefra, som kommer forbi i 20-30 minutter og laver et lille integreret ”show”. Du kan som regel give entertaineren et par stikord om konfirmanden, så underholdningen bliver personlig.

Sørg for en passende tone

Der er naturligvis også et hav af større og mindre komikere, som du kan hyre til et lille show. Hvis du vil have lidt mere gang i gaden kan det dog være en god idé at hyre en, der spiller en karakter.

Du skal også være opmærksom på, at mange ”almindelige” komikere ofte laver jokes under bæltestedet, så du skal sørge for at lave en forventningsafstemning på forhånd.

Du kan også forhøre dig i din omgangskreds (som ikke skal med til festen). De fleste har en eller anden mindeværdig oplevelse fra en konfirmation, hvor underholdningen sad lige i skabet.