DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke kun dig, din krop og din sundhed der bliver påvirket ved at være misbruger, det er noget som i den grad også påvirker hele familien og den hverdag i lever under. Derfor er det heller ikke kun dig selv det gavner at få professionel hjælp i misbrugsbehandling, det er også noget der gavner hele familien. Og du kan sagtens få den fornødne hjælp, samtidig med at du opretholder familielivet. Mange former for misbrugsbehandling ses endda endnu mere gavnlig som en ambulant behandlingsfor, hvor du udenfor normal arbejdstid, vil komme til møder, terapi og hvad end der måtte være aktuelt for dig i dit tilfælde. Således kan du stadig bo hjemme, være sammen med familien og eventuelt opretholde dit arbejdsliv på normal vis samtidig med at du får hjælp.

Måske er det ikke kun dig der har brug for hjælp

Det er ikke nødvendigvis kun dig der vil blive tilbud professionel hjælp, hvis du vælger at gøre brug af de mange tilbud om misbrugsbehandling. For faktum er, at et misbrug ikke kun påvirker en person, men påvirker i den grad også omgivelserne, hele familien og pårørende som står på sidelinjen til dagligt. Ved ambulant misbrugsbehandling kan der eventuelt også være mulighed for familiesamtaler og terapi til familiemedlemmer, hvor det er de pårørende der kommer i fokus. Både i forhold til hvordan den enkelte situation har påvirket dem, men også i forhold til hvordan de bedst muligt er tilstede og støtter misbrugeren i det hårde forløb det er at komme fri fra sin afhængighed.

Det er ikke lig med tabu at søge efter den rette hjælp

Der er bestemt ingen tabu ved at søge om den hjælp du behøver når det kommer til misbrug. Der kan være mange former for misbrug, men fælles for dem alle er, at det kan være noget der påvirker hverdagen i den negativ grad. Når først du er kommet til den erkendelse af, at der er et misbrug og et problem, så er du allerede godt på vej til at blive bedre. Med den rette hjælp kan du få de rette redskaber til at slippe af med dit misbrug og komme ud igen på den anden side, uden at skulle lade dit misbrug styre din hverdag og påvirke både dig og din familie.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.