DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når man får en nyfødt, virker det pludselig som om, at halvdelen af timerne af ens dag forsvinder ud i det blå. Lige pludselig får man masser af ting at se til og man kan hurtigt komme til at føle, at man ikke engang når halvdelen af det, som man gerne villet have nået i løbet af dagen.

Når vi bliver nybagte forældre, handler det om at finde nye måder hvorpå vi kan få tid til at lave de ting i løbet af dagen, samtidig med at vi ikke forsømmer vores nye forpligtelser som forældre. Læs med her for at se hvordan du kan nå at lave de ting du gerne vil blandt andet ved at udnytte din tid ordentlig og benytte redskaber som en fastvikler.

Udnyt tiden

Det handler om at blive rigtig god til at administrere sin tid, når man bliver nybagt forælder. Det er den eneste måde man stadigvæk kan få tid til at få lavet alle de ting i løbet af dagen, som man gerne vil have lavet.

Prøv for eksempel så vidt muligt at udnytte tiden når barnet sover i dets vugge eller på anden måde er optaget. På sådanne tidspunkter har du måske mest lyst til selv at tage dig en lille lur, fordi du føler dig helt udmattet af ikke at have sovet særlig meget den nat. Og nogle gange kan det da også være det bedste for ens helbred, at man lige tillader sig selv at tage en lille skraber.

Men prøv så vidt muligt at udnytte disse mere stille stunder i løbet af dagen til at få lavet de ting, som du gerne vil have lavet. Svar på e mail hvis det er nødvendigt, vask dit gamle tøj, tag et bad osv.

Prioriter samtidig også det, det er vigtigt for dig at få lavet i løbet af den dag. Når man har fået en lille nyfødt baby, så har man bare ikke lige så meget tid, som dengang man endnu ikke var forælder. Og derfor handler det også om at skulle prioritere så meget som muligt.

Anskaf en fastvikle

En fastvikle kan være en meget god ting at anskaffe sig, hvis ens barn har svært ved at være alene – og man selv har meget svært ved at sidde stille. Ved at fastvikle sit barn til ryggen eller maven låner man fra en af de ideer, som vores forfædre kom på i sin tid.

Før i tiden havde kvinder ikke tid til blot at gå på barsel eller at bekymre sig om sin nyfødte i flere måneder, før de igen vendte tilbage til at være produktive medlemmer af samfundet. I stedet for viklede de barnet på ryggen eller maven, så de altid havde barnet med sig og kunne tage sig af det, imens de bevægede sig rundt i verdenen.

En fastvikle er meget billig at anskaffe dig og kan give dig en meget større mobilitet, fordi du kan tage barnet med dig, hvor end du bevæger dig rundt i verdenen.