DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når man bor i et gammelt hus, så er det blot et spørgsmål om tid hvornår de forskellige dele af huset bliver slidte, normalt kan man godt leve med, at et par dele af huset viser tegn på slid, men hvis det begynder at blive for meget, så er det et tegn på, at man skal til at have det skiftet. Man behøver dog ikke altid at købe nyt med det samme, da man ofte selv kan gøre noget for at restaurere huset. Gulvet er ikke overraskende den del af hjemmet som slides mest, da samtlige familiemedlemmer vader rundt på det hele dagen, så inden man køber nyt gulv, kan det godt betale sig at kigge på det selv.

Slib det gamle gulv ned

Når et gulv er blevet slidt, kan det tydeligt ses på, at alt træbehandlingen er slidt af, hvilket resulterer i, at overfladen føles rug og danner splinter. For at få overfladen behagelig og pæn igen, skal man anskaffe sig en omgang sandpapir, og så skal man ellers bare i gang med at slibe gulvet til man synes, det er godt nok. Dette er dog et kæmpe arbejde, hvis man ikke har en slibemaskine, så det kan derfor godt betale sig at anskaffe sig en.

Træbehandling

Når gulvet er slidt ned, er det tid til at behandle træet med en god olie som hjælper med at beskytte træet. Når behandlingen er tørret så skinner træet lige så flot, som den gang det blev belagt. For at undgå at gulvet hurtigt bliver slidt og grimt igen, så er det vigtigt, at man en gang om året behandler gulvet igen.

Det kan ikke altid betale sig

Det er dog et stort arbejde, hvis man ønsker at restaurere sit gamle gulv, og det er ikke altid at det virker, derfor skal man vide hvornår det kan betale sig. Hvis gulvet er alt for slidt er det ikke en god idé at give sig i kast med arbejdet, og derfor kan det nogen gange godt betale sig at købe et nyt gulv. Se mere her.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.