DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Som barn findes der ikke nogen bedre dag end ens fødselsdag. Fødselsdagen betyder meget for børn, og derfor er det vigtigt at gøre noget ud af dagen. Du kan for eksempel fejre dagen ved at invitere barnets venner fra børnehaven eller klassekammeraterne hjem til et par timers skæg, ballade og hyggeligt samvær. Hvis dit barn går i børnehave, kan du med fordel holde det på en hverdag, så pædagogerne kan hjælpe til. Her får du nogle tips til, hvordan børnefødselsdagen bliver en succes.

Lav et tema

En temafest er altid et hit. Det behøver ikke nødvendigvis at være med udklædning, det kan blot være borddækningen og oppyntningen der afspejler temaet. Hvis du har en lille prinsesse, kan temaet til fødselsdagen være en rigtig prinsessefest. Til en rigtig prinsessefest kan der ikke være for meget lyserødt. Til borddækningen skal du bruge en lyserød dug, lyserøde papkrus, paptallerkner og nogle fine, lyserøde servietter. Balloner er også altid et hit til børnefødselsdagen, så uanset hvad temaet er, kan du med fordel købe balloner der passer til. Hvis du derimod har en dreng derhjemme, som er helt vild med fodbold, kan du holde en ægte fodboldfødselsdag. Til borddækningen er det vigtigt med bordpynt, her kan du købe en dug med fodbolde på, eller en dug der ligner en fodboldbane, og pynte den med små bolde eller fodboldstøvler. Du kan også bage lækre muffins i grønne muffinsforme med fodbolde.

Sjove lege

For at gøre børnefødselsdagen til en ægte succes, kan I lave en eller flere sjove lege. Det behøver ikke at være svært at finde på simple lege, som alle kan finde ud af. Et sikkert hit blandt børnene er legen Banke bøf eller Dåseskjul. Disse lege fungerer bedst udendørs, med mindre du har en masse plads indendørs. Hvis I bor på en stor grund, kan I også lave en skattejagt, hvor børnene skal gå rundt med et kort og finde forskellige poster, som til sidst kan føre dem til skatten. Hvis I skal være indendørs, kan en snørebåndskonkurrence også være en sjov og lækker idé, og snørebåndene fås både med lakrids, cola og jordbær, så alle børnene kan få deres favorit.