DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

En god pusleplads er et must i ethvert hjem med en lille baby. Udover at den selvfølgelig har en praktisk funktion, så er der også god tid til at knytte et endnu stærkere bånd med din lille guldklump. Indretningen af puslepladsen skal være så optimal som muligt og alt skal være indenfor rækkevidde. Men hvilket puslebord skal man vælge og hvad skal man være opmærksom på? Læs med her og få gode råd indretning af puslepladsen.

Placering

Første skridt er at vurdere, hvor puslepladsen skal placeres. Det kan være på badeværelset, børneværelse eller i soveværelset. Placeringen kommer meget an på den øvrige indretning i hjemmet og hvad i har det bedst med. Badeværelset er oplagt, da i altid har adgang til vand, mens fordelen ved at placere puslepladsen i soveværelset, er at den er tæt på jer og barnet når i sover. Nogle vælger også at placere den i børneværelset, da der er god plads her.

Puslebord

Der findes grundlæggende tre forskellige slags pusleborde. Puslekommode, puslebord og et væghængt puslebord. Puslekommoden er oplagt, hvis det kniber med opbevaringsplads. Den er nemlig indrettet som en kommode med skuffer, hvor der ovenpå er en integreret pusleplads.

Det væghængte puslebord er perfekt, hvis i har mangel på plads i hjemmet. Den kan nemlig klappes op, når den ikke er i brug.

Det klassiske puslebord med hylder giver dig stadig mulighed for opbevaring, men er til gengæld let at flytte rundt med modsat puslekommoden. Har i behov for et flytbart puslebord i hjemmet, kan det være en god mulighed.

Puslepude i økologisk bomuld

Ingen pusleplads uden en god puslepude. De fleste puslepuder er universelle, men tjek gerne op med målene inden. Det vigtigste ved puslepuden er at den er ligger godt på bordet, er skridsikker og med høje kanter, så din baby ligger trygt og godt. Tag eksempelvis et kig på den fine Müsli puslepude, som samtidig er OCS mærket.

Opbevaring

Opbevaring er en vigtig del af puslepladsen, da der er mange ting som skal være indenfor rækkevidde. Er der ikke opbevaring i selve puslebordet, kan du supplere med en kommode, som kan stå ved siden af. Kniber gulvpladsen, kan du eventuelt finde nogle væghængte opbevaringsløsninger, som hylder eller kassereoler. Sørg dog for at de ikke hænger over baby.

Tjekliste til puslepladsen

Det kan være en smule uigennemskueligt at finde ud af, hvad man egentlig skal have tilgængeligt ved puslepladsen. Derfor har vi lavet en vejledende tjekliste, som du kan bruge som guideline.

  • Puslebord og -pude
  • Bleer
  • Blespand og ekstra poser
  • Rent vand (håndvask eller i en termokande)
  • Sæbe og savle
  • Håndklæder
  • Skifte tøj
  • Vaskeklude
  • Andet babytilbehør: Sutteklude, bidering, legetøj

-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.