DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Graviditet er noget af det største at kvinder og generelt par oplever. Selvom det kan være hårdt, er det en oplevelse som er helt vild, og det er noget som kan bringe par tættere sammen. Du får her 3 gode råd til, hvordan du nemmest kommer igennem din graviditet.

 

Føl dig tilpas

Noget af det vigtigste under graviditeten er at mor har det godt. Derfor er det vigtigt at man føler sig tilpas, på alle punkter. Man skal gerne gøre hvad der er godt for én selv psykisk, så man skal passe på med pres og stress, da det kan skade barnet. Derudover skal man gerne fysisk føle sig godt tilpas. En måde hvorpå man kan føle sig tilpas på, er ved at føle sig tilpas i det tøj man har på. Men det er bare svært at finde noget ordenligt ventetøj, som falder indenfor præferencerne. Det er ikke let at finde fint ventetøj, da meget af det ligner hinanden. Hvis man har det godt med sig selv når man er gravid, vil det automatisk forbedre det fysiske og det mentale, så man ikke skal overtænke. Dog findes der noget fint ventetøj, så det er bare at kigge det igennem.

 

Lyt til din krop

Kroppen er virkelig på overarbejde under en graviditet, og den sætter nogle meget klare retningslinjer. Der er specielle lugte, smage og andre ting som den absolut ikke vil være med til. Hvis din krop fortæller dig noget, er det bedste råd egentlig at lytte til hvad den siger. Der er en grund til at kroppen viser tegn på ubehag, så det bedste man kan gøre for sig selv, er at lytte. Hvis du får det dårligt af noget specifikt mad, så undgå det helst indtil du ikke længere er gravid. Det er så vigtigt at vide hvor kroppens grænser går, og det hjælper ikke at presse den, da det kan påvirke kroppen og sindet på en dårlig måde. Hvis man vil undgå sygdom under graviditeten, er første trin at lytte til, når kroppen siger fra.

 

Fokuser på kost

Et sidste råd er at være klar over hvilke vitaminer og mineraler du burde tage mere af under graviditeten. Derudover er det en god idé at følge madforbruget lidt, for at få et overblik over hvor meget man spiser. Udtrykket ”spiser for 2” er en talemåde, men det fungerer altså ikke i praksis. Du skal ikke spise for 2 mennesker for at barnet får den nødvendige næring, da mad der indtages, bliver prioriteret til barnet, så det skal man slet ikke være bekymret for. Måske er det en god idé at spise lidt mere end normalt, men absolut ikke portioner som svarer til 2 personer.

 

 


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.