Sådan laver du bedst mad med din slow cooker
Der kommer hele tiden nye apparater på markedet, som gør det nemmere for os at lave mad på en speciel måde. I tidernes morgen kom ovnen frem, og på samme måde som den var en revolution den gang, så er mange af de nye apparater revolutionerende for madindustrien i dag. I denne artikel vender jeg blikket imod en af de apparater som er meget moderne i dag; nemlig slow cookeren. Med en slow cooker er det blevet nemmere at skabe kraftigere sammenkogninger som fx supper og gryderetter.
Hvad er en slow cooker?
Mange vil måske sige, at man da bare kan lade gryden på komfuret stå på en lavere temperatur, og man så vil få det samme resultat, som man kan få med en slow cooker. Dette er dog ikke helt tilfældet, da en slow cooker er en slags gryde som ofte har en indre kerne af kraftigt ler som holder godt på varmen, så den er konstant. I en slow cooker kommer varmen ikke udelukkende fra bunden, men den kommer fra siderne, så varmen bliver fordelt rundt i hele ens ret. Varmen som tit ligger imellem 73 og 93 grader sørger for at saften og kraften bevares, imens at kødet og grøntsagerne beholder sin struktur. Du kan købe din slow cooker her i dag.
Bedst til større portioner
For at opretholde den rette temperatur i slow cookeren, fungere den bedst hvis den er mellem 1/2 og 2/3 fuld. Den er derfor ikke ideel, hvis man blot skal lave en enkelt portion til sig selv. Men hvis man kun er en i husstanden, kan man med fordel lave en større portion og så fryse resterne ned.
Sæt med fordel maden over inden du tager på arbejde
Det tager lang tid at lave mad med en slow cooker, hvis man gerne vil have det rette resultat, det kan derfor være smart at sætte maden over, inden man smutter afsted på arbejde. Hvis man er væk længere tid end den optimale tilberedningstid, kan man købe en slow cooker med timer på, så retten bliver overtilberedt.