DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis I har småbørn, kender du sikkert allerede til frygten for, at de skal komme til skade. Det er vel noget af det, der følger med forældretitlen. Nogle gange må vi erkende, at vi ikke kan være over børnene alle døgnets 24 timer, hvilket for eksempel gør sig gældende, når de er i institution. Der er dog nogle forholdsregler vi kan tage os, når vi er i hjemmet.

Gør trappen mere sikker

Trappen er ofte det sted i hjemmet, som udgør den største risiko for fare i hjemmet. Dette skyldes, at den kan være glat, og hvis man kommer med for meget fart, kan man hurtigt komme til at glide og falde ned og slå sig. Dette problem kan nemt løses ved at købe noget glidsikkert tape, som blot sættes på trappen. Ligeledes kan det være en god idé at købe et gelænder, som hjælper børnene med at holde balancen og på den måde minimerer risikoen for at falde ned. Klik her for at se mere.

Undgå skarpe kanter

Mange uheld blandt de små består i buler i hovedet, som er et resultat af, at de ofte slår hovedet ved at gå ind i skarpe kanter. Dette problem kan du i de fleste tilfælde minimere ved at sætte silikone på de kanter, som er ekstra skarpe og som desuden er i børnehøjde. Selvom det primært er for børnenes skyld, vil I som forældre ligeledes have gavn af det. Der er ikke noget værre end at gå ind i den skarpe bordkant med hoften, og det problem er hermed løst.

Undgå legetøj der flyder

Det er de færreste børn, der kan lide at rydde op, men det kan faktisk være med til at minimere risikoen for uheld. Legetøj der flyder på gulvet udgør en risiko, fordi det er nemt at komme til at falde over eller glide i det.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.