DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er stressende at flytte, og det er det ikke mindst for dine børn. For dem kan det være hårdere, end det er tilfældet for dig, fordi børnene forsvinder fra deres velkendte verden. Her får du nogle forslag til, hvordan du gør flytningen så smertefri som overhovedet muligt.

Når familien har besluttet sig for at flytte, så kan det være svært at finde ud af, hvordan børnene vil håndtere det. Der er samtidig en del praktiske opgaver, der skal organiseres, og det betyder, at det er nødvendigt, du eksempelvis finder ud af, hvor du skal købe flyttekasser henne, eller om du vil bruge en flyttemand. Det kan du finde via dette link.

Sørg for at flytningen foregår så nemt som muligt

Det er ikke så nemt at flytte, når man har børn, som når man ikke har. Derfor er der et par gode råd, du kan følge, hvis du vil sikre dig, at det forløber så problemfrit, som det overhovedet er muligt – både under flytningen, men også bagefter.

Eksempelvis er det nødvendigt at acceptere, der kommer til at være modstand fra børnene. Deres bolig er hele deres opfattelse af verden, og den bliver fjernet fra dem. Det vil dog gå over igen, men det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på dem i starten.

Fokusér på de positive fordele

Det kan være svært for børnene at sætte ord på, hvorfor de ikke er glade for at flytte. Derfor kan det være en god idé, hvis du sikrer dig, at du hjælper dem med at få et indtryk af, at det er godt at flytte.

Der er ikke noget dårligt ved det, og de kan altid få deres venner at se, selvom de ikke længere bor lige ved siden af – måske endda ikke i samme by. Det handler om at plante nogle positive tanker i børnenes hoveder, så får nogle gode tanker omkring dét at flytte.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.