DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sundhed består af flere ting. For eksempel er det ikke tilstrækkeligt at træne en hel masse, hvis man sover dårligt om natten og spiser for mange søde sager. Nej, sundhed er derimod en faktor, som bør være til stede på alle områder i vores liv, også de dem, der virker mindre åbenlyse. Det er dog lige så vigtigt ikke at se sig blind på kalorier og tal på vægten, for jagten på det sunde liv må heller ikke blive en besættelse. Undgå ekstremer og hold dig rask og rørig, så kan du se frem til mange år fyldt med velvære og trivsel.

Prioriter din søvn

I dag ses der desværre en ærgerlig tendens til, at mange mennesker sover alt for lidt. Det er rigtig uheldigt, for søvn spiller en nøglerolle for vores sundhed. Over længere tid kan det blive tæt på umuligt at være til stede at være der for familien og præstere på jobbet, hvis man ikke får søvn nok. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at din seng altid ser behagelig og indbydende ud. Dyner i god kvalitet kan gøre en stor forskel, og det er aldrig en fejl at investere i sin nattesøvn!

Spis varieret

Dyner og lækre hovedpuder kan hjælpe dig et langt stykke hen ad vejen, men en varieret kost er også nødvendig, hvis du gerne vil leve et sundt liv. Mange kender til rådet om seks stykker frugt og grønt om dagen, og det er også et godt mål at stile efter. Her er tricket at gøre det nemt for sig selv. Du kan i dag få frugt leveret til døren uden selv at røre en finger. Det kan nærmest ikke blive nemmere, og på den måde er du og din familie sikker på at få god og sund mad hver dag.

Dyrk motion

Man kommer ikke uden om det. Motion er en essentiel del af at føre en sund livsstil, og derfor er det også om at finde nogle træningsformer, man kan finde noget glæde i. Nogle er glade for at cykle, nogle spiller fodbold, mens andre elsker yoga. Der findes heldigvis et væld af forskellige motionsformer derude, så du kan garanteret også finde noget, som du kan lide. Slaget er heldigvis ikke tabt, hvis du har svært ved at komme ud at løbe, for der er masser af andre måder at træne på.

Tag en pause fra skærmen

Dette har punkt har relation til alle de andre ting, som er nævnt i guiden. Det bliver nemlig både lettere at sove om natten, spise den rigtige kost og motionere, hvis man tager sig en pause fra skærmen en gang imellem. Forskning tyder på, at det blå lys fra skærmene kan virke forstyrrende på søvnen, og du kan garanteret frigøre noget mere tid i hverdagen, hvis du bruger lidt mindre tid på at være på din telefon og se fjernsyn. I stedet kan du bruge noget af din energi på at dyrke motion og lave sund mad.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.