DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Er dit barn ved at være færdig med folkeskolen? Så er I måske netop nu i gang med at finde ud af, hvad der så skal ske i dit barns uddannelse. Og en af mulighederne i har oppe og vende er måske et år på efterskolen. I så fald, kan I måske blive lidt klogere på, hvad sådan et år også kan indebære for dit barn.

Et år med tid og mulighed for at udforske nye hobbyer

Har dit barn mod på at prøve noget nyt? Måske noget i forbindelse med sport, musik eller andet. Det kan også være at dit barn allerede er godt inde i disse hobbyer, men gerne vil fordybe sig endnu mere i dem. Så kan mange efterskoler have de gode rammer for lige netop dette. Det handler bare om at finde de efterskoler, der tilbyder den slags fag som dit barn ønsker at udforske. Hvis du for eksempel ser på https://stidsholt.dk/, så kan du se et udbud af forskellige linjefag inden for særligt idrætten. Så uanset om du I forvejen er en talent inden for badminton eller bare gerne vil se om sporten er noget for dig, så kan du måske få en hel masse ud af at tage et år med badminton for linjefag.

Efterskolen kan tage fællesskabet til det næste niveau

Noget andet du ofte også vil få med fra et år på efterskolen, er en helt masse fællesskab, og måske også nogle relationer, der vare ved. For en stor del af livet på en efterskole er jo at bo og bruge en masse tid sammen med de andre elever på skolen. Og det kan måske være en god mulighed for at udvikle de sociale kompetencer og evnerne i at indgå i et større fællesskab, hvilket kan have flere positive effekter både i nuet såvel som i fremtiden.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.