DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du har små børn derhjemme og mangler en hyggelig og rolig aktivitet, som i kan nyde sammen i familiens skød, så skal du investere i perleplader. Du husker sikkert perlepladerne fra din egen barndom og, hvor hyggeligt det var at sidde og skabe små flotte figurer og mønstre med de farverige perler. Hyggestunder med perleplader er noget, som aldrig går af mode, og børn i dag vil med garanti også elske denne kreative aktivitet.

Flotte perleplader til hjemmet

Hvis du endnu ikke har perleplader der hjemme endnu, så er det på tide at handle ind til hyggestunden. Flotte perleplader kommer i alverdens motiver, så du kan finde dit barns yndlingsmotiver uanset om det er prinsesser, dyr eller biler, som hitter derhjemme. Køb de flotteste Hama maxi perler i alverdens flotte farver, som passer perfekt til perlepladerne. Du kan både købe perlerne i en bestemt farve eller i en blandet kasse, så barnet selv kan vælge ud fra lidt af hvert.

Perlepladerne kan bruges igen og igen, så det handler bare om at have rigeligt med perler i hjemmet. Når de flotte billeder på pladen er færdiggjort, så kan de varmes op med et strygejern og tages af. Så har man flotte motiver, som kan bruges der hjemme til for eksempel vinduesophæng.

En hyggelig familieaktivitet

Perleplader er ikke kun noget, som ungerne kan underholde sig selv med, det kan sagtens være en kvalitetsstund for hele familien. Børnene vil med garanti synes at det er ekstra hyggeligt, hvis mor eller far også sidder ved siden af og arbejder på deres egne perleplader.

Perleplader kræver ens fulde opmærksomhed, så det er også en aktivitet, som kan foregå uden fjernsyn og andre forstyrrelser. Lav en god kop te eller måske nogle snacks og gå gør perlepladehygge til en begivenhed, som i kan have glæde af i familiens skød.

Finmotorisk træning

Når man samler små perler op mellem fingrene, så træner man faktisk sine finmotoriske sanser. Det er især noget, som er vigtig for små børn at træne, mens de udvikler sig. Pincetbevægelsen som man laver, når man kniber perlen mellem fingrene, er en rigtig vigtig evne, som man skal lære at mestre som barn.

Finmotorikken er noget som hele tiden trænes og udvikles, men det er en god ide at påskynde aktiviteter, hvor den bliver særligt udfordret. Derfor er perleplader ikke kun en sjov og hyggelig leg, det er også en god finmotorisk øvelse.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.