DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Som forældre går vi rundt med en ide og forhåbning om at vores børn er sunde og raske. I de fleste tilfælde er det heldigvis også tilfældet, og ellers ligger vi mærke til det – eller gør vi? Hvis vi har et barn der er sygt og klager over hovedpine, ondt i maven eller lignende tager vi hurtigt affære, men hvis det er noget der er mere skjult, kan det være sværere at opfange. 

Lad det være sagt med det samme, at det naturligvis ikke skal sidestilles med en sygdom, hvis dit barn skal have briller, men hvis man ikke reagerer hurtigt nok, kan det alligevel give problemer. Et nedsat syn kan nemlig give mange gener som hovedpine og lignende. Det vil også være sværere for dem at deltage i visse former for aktiviteter ligesom det kan være svært at følge med i undervisning. Jo hurtigere man opfanger problemer med synet, jo bedre er det derfor også.

Dit barn ved det ikke

Det man skal huske på, er at ens barn med stor sandsynlighed ikke vil sige noget. Børn er nemlig ikke selv i stand til at vide, om de har brug for briller. De vil i de fleste tilfælde altid have set verden på den måde, og vil derfor ikke vide, at der kan være en anden. Derfor er det også vores opgave som forældre at holde øje med de signaler barnet kan sende, som kan indikere at det kunne være tid til en synsprøve. Du kan læse mere om disse ting her. 

Det kan eksempelvis være, at dit barn begynder at tage iPad’en meget tæt op til hovedet. Har svært ved at gribe en bold eller generelt har svært ved at koordinere bevægelser. De helt klare tegn er, at barnet klager over hovedpine eller ofte gnider sig i øjnene. 

Øjenlænge før optiker

Et barn under 10 år vil i langt de fleste tilfælde skulle besøge en øjenlæge og ikke en optiker. En øjenlæge vil kunne vurdere om der er behov for briller. En optiker er meget afhængig af en personen der får udført synsprøven selv kan være med til at vurdere, og det kan være svært at arbejde med et barn.