DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At vælge den rigtige autostol er som regel både bøvlet, uoverskueligt og nærmest umuligt. Samtidig er det en absolut nødvendighed, hvis du skal køre med børn i bilen. For børn op til 18 kg er det nemlig et krav at bruge autostol, og op til 36 kg skal børnene sidde i enten en større autostol eller på en siddepude. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du vælger den bedste autostol, som er pengene værd.

Kig efter sikkerheden

Først og fremmest er det selvfølgelig altafgørende, at du vælger en sikker autostol. Du kan få hjælp af diverse tests på nettet fra FDM og lignende, som har eksperter på området. Det er utroligt vigtigt, at du vælger en autostol, der har styr på sikkerheden, så dan dig et indtryk af, hvilke producenter der scorer højst i tests. De stole vil oftere være dyrere end taberne, men det kan betyde forskellen på, om dit barn overlever en trafikulykke. Der laves nemlig stadig autostole, som ikke beskytter dit barn ordentligt.

En god autostol, som ofte vurderes godt i tests, er for eksempel Zero 1 fra Recaro. Det er en af de stole, du trygt kan købe – men orientér dig altid i markedet først.

Se efter Isofix-montering

En anden ting, du kan kigge efter, er om stolen har Isofix-beslag. Isofix er en standardisering løsning, som er indført i de fleste nyere biler. Der er monteret to bøjler mellem sæde og ryglæn, som gør det nemt at montere en autostol korrekt. Det mindsker risikoen for fejlmontering, og dermed skader på barnet, og gør det nemmere at flytte stolen mellem flere biler.

Vælg en stol, der kan bruges i mange år

En sidste ting, som du med fordel kan være opmærksom på, er at vælge en stol, der kan vokse med barnet. Mange stole fås som kombi-stole, der kan tilpasses til både spædbørn og børn helt op til fire år. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at kombi-funktionerne faktisk fungerer og passer til dit barn, så du ikke ender med at skulle skifte stolen ud alligevel.

Det er også meget vigtigt, at du aldrig går på kompromis med sikkerheden for at få en stol, der er billigere i længden. Sikkerhed kommer først, og hensyn til pris og nemhed må komme i anden række.