DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Alle familier ved hvor mange penge som bliver brugt på at købe nyt tøj til hele familien, og når børnene er små, så vokser de ud af tøjet lynhurtigt, derfor kan man spare mange penge ved at sy sit eget tøj. Mange af os har i grundskolen gennemgået et symaskinekursus, hvor vi til slut i kurset modtog et såkaldt symaskinekørekort, men det er dog langt fra alle som har husket på de egenskaber, som vi lærte i dette fag, men det er en meget nyttig ting at kunne. Mange har måske den fordom, at det kun er tøjproducenter og ens bedstemødre som syer, men i dag er der flere unge som vælger at lære dette gamle håndværk.

Uendelige muligheder for kreativ udfoldelse

Hvis man skal have lige præcis det tøj, som man ønsker ude i byen, så skal man igennem et utal af butikker, inden man finder noget som ligner det man ønsker. Men hvis man vælger at sy sit eget tøj, har man uendelige muligheder for at lave lige præcis det design, som man ønsker.

Mulighed for højeste kvalitet

Når man køber tøj ude i byen, skal man være opmærksom på flere forskellige ting som størrelse, design og stofkvalitet. Man kan finde de fedeste bukser eller bluser ude i byen, men det hjælper jo ikke noget, hvis de ikke holder længere end et halvt år. Når man syer sit eget tøj, kan man derimod selv vælge både størrelse, design og stof. Så uanset om man ønsker bomuld, polyester eller uld, så kan man selv bestemme hvor høj kvaliteten skal være. Læs mere om stofmuligheder her.

Start med babytøjet

Det skal dog ikke være en hemmelig, at det kan være en stor udfordring at producere sit eget tøj, hvilket også er derfor, at man ikke skal give sig i kast med de mest komplicerede bukser med det samme. Det kan dog være god træning at lave babytøj, da det ikke skal være så stort og kompliceret.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.