DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Arbejde fylder mere og mere for danskerne, og samtidig er der stort pres for at være den perfekte forælder. Det er en medvirkende faktor til stress, fordi man bliver presset fra alle sider. Derfor er det vigtigt at være bevidst om, om dit arbejde tærer på dit familieliv, eller om det bidrager med noget positivt. Arbejde er nemlig ikke bare et nødvendigt onde, der skal overstås.

Dit arbejde skal give energi

Det er helt normalt at være en smule træt efter en lang arbejdsdag, men i det store hele bør du sigte efter, at dit arbejde giver dig energi. Hvis arbejdet dræner dig, går det nemlig ud over din tid med familien. Den største kilde til god arbejdsenergi er, at du er glad og tilfreds på dit arbejde. Det hænger selvfølgelig sammen med dine opgaver, men også i meget høj grad med kulturen på arbejdspladsen. Har du gode venner, er der plads til sjov og ballade, og føler du dig respekteret af din leder? Det er alt sammen faktorer, som spiller ind på din arbejdsglæde, og som også påvirker dit hjemlige liv.

Danmarks bedste arbejdsplads er et fingerpeg

Hvert år kåres Danmarks bedste arbejdsplads, og kriterierne hænger tæt sammen med medarbejdernes tilfredshed. Et eksempel er en tidligere vinder, IT-virksomheden Elbek og Vejrup, som blandt andet står bag Navision. Direktøren har udtalt, at man undervejs i processen fandt ud af, at medarbejderne ikke følte sig informerede nok. Derfor er der nu strammet op på kommunikationen, så medarbejderne bliver ramt på den rigtige måde.

Derfor er kåringen som Danmarks bedste arbejdsplads et god fingerpeg om, hvorvidt en virksomhed interesserer sig for og investerer i sine medarbejdere. Du kan også opfordre din arbejdsplads til at lave lignende analyser af medarbejdertilfredsheden og arbejdsglæden, så din arbejdsdag bliver så god som muligt. Du kan eventuelt medbringe undersøgelser der viser, at glade og tilfredse medarbejdere er mere produktive og mindre stressede end gennemsnittet.