DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi er efterhånden midt i november, hvilket betyder at juletiden nærmer sig med hastige skridt, og at det inden vi får set os om er december. I skrivende stund er der godt tre uger til det er første søndag i advent. I år er et af de ”sjældne” tilfælde, hvor der kun er tre søndage i advent, ment på den måde at den fjerde bliver opslugt af juleaftensdag, der falder på en søndag.

Som forældre kan det for mange betyde en lille besparelse, hvis man ellers hører til blandt dem laver adventskalendere til sit barn. De fleste forældre til mindre børn ender giver deres børn nogle mindre gaver juleaften, for at de kan holde spændingen ud til om aftenen. Derfor er det reelt kun tre adventsgaver, der skal købes, og det giver mulighed for at købe nogle lidt større, end man måske ellers ville.

Køb brugbare ting – i god tid

Når det kommer til at købe adventsgaver, er der mange forældre der falder i den lidt dumme fælde, at de køber noget som barnet slet ikke har brug for, fordi det bare handler om, at man skal købe et eller andet til dem.

I langt de fleste tilfælde handler det om dårlig planlægning, nemlig fordi man ikke er ude i god nok tid, og pludselig er det fredag eller lørdag, og man er nødt til at købe noget i sidste øjeblik, og det er sjældent der de bedste beslutninger træffes.

Planlæg gaverne

Det er derfor en rigtig god ide, hvis du allerede nu sætter dig ned, kigger eventuelt på ønskesedlen, og kigger hvad der kunne passe sig til en adventsgave. Det gode ved adventsgaver er også, at det er her man har lidt mere frirum, der er ikke her, ønskerne skal opfyldes, og man kan købe lidt mere praktiske ting. Hvis du savner inspiration, kan du eksempelvis finde inspiration på Børn i Balance der har en sektion til det. De sælger drengelegetøj, pigelegetøj og alt andet. Fælles for det hele er, at det er noget der styrker motorikken, hvilket er vigtigt, især hvis du har små børn.

Det kan godt være, at det ikke altid er lige det dine børn ønsker sig mest, der rent faktisk også gavner dem mest. Advent er derfor en god måde, at snige de gode gaver ind.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.