DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange moderne mennesker oplever stress og travlhed i hverdagen. Børnene skal hentes og bringes, på arbejdet er der masser af opgaver og deadlines, og ja, så skal du da også lige træne til maraton. Der er nok at se til! Vedvarende stress kan få alvorlige konsekvenser for dit helbred og psykiske velvære. Derfor er der kun god grund til at skrue ned for stressen i hverdagen. Herunder får du tre gode råd til mindre stress i hverdagen.

Kobl helt af

Det er vigtigt at koble helt af engang imellem. Glemme hverdagen og bare slappe af. Derfor vælger mange at tage på ferie til udlandet i løbet af året. Når kroppen og hjernen får lov til at slappe af udenfor hverdagens faste rammer, genoplades batterierne for alvor. Overvej derfor om du og din familie skal booke en skøn rejse til Malta, en uge i sommerhus eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at I kommer væk fra hverdagen og har tid til at slappe af.

Lær at sige nej

Det kan være utroligt svært at sige nej. De fleste mennesker vil gerne være pligtopfyldende og hjælpsomme og kommer derfor nemt til at sige ja til noget, som de måske ikke helt kan overskue. Dog er det ofte de mange opgaver og arrangementer som kan få bægeret til at flyde over. Øv dig derfor i at sige nej. Du skylder ikke din kollega, ven eller familiemedlem end forklaring. Det er nemlig helt okay at takke nej til noget, du ikke har lyst til.

Alenetid i hverdagen

I en travl hverdag er det vigtigt ikke at glemme sig selv og sine lyster. Sørg derfor for at lave aftaler med dig selv hvor du bruger en time eller to på noget, som du har lyst til. Det kunne være en løbetur, yoga eller at læse I en bog.


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.