DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er nok ikke mange, der er interesseret i at deres hus bliver inficeret med skimmelsvamp, og alene ordet er da også nok til at sætte en masse tanker i gang hos de fleste. Mange har hørt diverse skrækhistorier om voldsomme udgifter til at komme af med skimmelsvamp. Lad det da også være sagt med det samme, at har man først fået skimmelsvamp indenfor dørene, kan det hurtigt blive en meget dyr fornøjelse. Alligevel er det noget man skal have gjort -du kan læse mere om skimmelsvamp her og se hvorfor.

Som det er med mange andre ting, så er det billigere at forebygge end det er at behandle. Det kan med andre ord godt betale sig, at gøre en indsats for at ens hus ikke bliver ramt af det.

Undgå fugt

Der er generelt en stor synder, når det kommer til skimmelsvamp og alle andre former for svampe for den sags skyld. Synderen er fugt. Er der ikke fugt kan svampen ikke vokse. Kan man undgå fugt kan man derfor også undgå skimmesvamp. Det kan dog være lettere sagt end gjort.

Det bedste man kan gøre for at undgå fugt, er at sørge for at der bliver luftet ud i hele huset. Her er det ikke nok bare at åbne et vindue en gang imellem. Det bedste er, hvis man laver gennemtræk i hele huset i 10-15 minutter to gange om dagen. På den måde får man skiftet alt det “gamle” luft og får noget friskt ind. Det er både godt for at undgå fugt og dårligt indeklima. Det er isår vigtigt at du sørger for at lufte godt ud på børneværelserne.

Derudover er der nogle ting du skal huske på. Eksempelvis at du ikke skal tøre tøj inden for, da det afgiver rigtig meget fugt. Du skal desuden huske at bruge emhætten, når du laver mad.

Følger man disse enkel råd, kan man komme det meste fugt til livs, medmindre ens hus er utæt eller lignende. I så fald skal du have fagfolk ud og kigge, det skal du alligevel hvis du har mistanke om skimmelsvamp.