DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Cyklen har alle dage været et fantastisk transportmiddel, som gør at man kan komme hurtigt rundt, imens man får noget motion. Der er heldigvis også mange som vælger at tage cyklen fremfor bilen, hvis man ikke skal særligt langt, dette er både bedre for en selv og miljøet. Når cyklen i mange familier er en så stor del af dagligdagen, så er det jo et stort øjeblik for enhver forældre, når ens barn skal lære at cykle. Når ens barn skal lære at cykle, er det selvfølgelig af højeste prioritet, at barnet har sin cykelhjelm på, så der ikke sker noget alvorligt. Om det så er på en løbecykel eller en rigtig cykel. Men når barnet ser så meget op til sin mor eller far, så er det også enormt vigtigt, at både mor og far ligeledes bruger cykelhjelm.

Udseende

Mange unge og voksne fravælger cykelhjelmen fordi, de mener at de ser dumme ud med cykelhjelmen på hovedet. Men dette stopper dem heldigvis ikke for at give børnene deres børnecykelhjelm på. Men hvis børnene ser deres forældre gå mere op i deres udseende end deres helbred, så vil der være større sandsynlighed for, at børnene også selv vil droppe deres cykelhjelm en dag.

Den uforudsigelige omverden

Omverdenen er uforudsigelig og ligesom, at man kan være den bedste bilist i verden og stadigvæk have risiko for at komme i en trafikulykke, så kan man være den bedste cyklist i verden men stadigvæk risikere at vælte på cyklen.

Hjelmen bør være lovpligtig

Ligesom det er lovpligtigt for bilister at have sikkerhedsselen spændt, så er det ligeledes lovpligtigt at have cykellyset tændt, når det bliver mørkt. Disse regler er udelukkende til for at beskytte os som cykler og køre i bil, og derfor bør det også være ulovligt at cykle uden cykelhjelm. Hvis det blev ulovligt i dag fra det ene øjeblik til det andet, ville politiet få enormt travlt og mange tusinde ville trække cyklen resten af vejen med en bøde i hånden, men denne regel vil også kunne redde flere liv årligt.