DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når man er en del af en lille eller større familie, så er det uundgåeligt, at noget skal repareres eller skiftes en gang imellem. Når dette sker, så er manges første reaktion at ringe efter viceværten eller den lokale håndværker alt afhængigt, hvordan man bor. Og dette er i mange tilfælde en klog idé, men i nogle tilfælde vil man kunne klare arbejdet selv. Men inden man selv giver sig i kast med arbejdet, skal man først undersøge om det er tilladt, at man selv vælger at kigge på det. I denne artikel vil der herunder komme nogle eksempler på, hvilket VVS arbejde du selv kan klare og hvad du ikke selv kan klare.

Dette VVS – arbejde kan du selv klare

Når det kommer til VVS – arbejde, så er der en tommelfingerregel der siger, at man ikke selv må pille ved alt der er monteret før kuglehanen. Kuglehanen er typisk at finde under vasken, og det er med den at man kan slukke for alt vandforsyningen som kommer udefra. På badeværelset er det fx tilladt selv at tilslutte radiator og gulvvarme til centralvarmesystemet og tilslutte toilettet.

Dette VVS – arbejde skal du have en autoriseret installatør til at klare

Det er ikke kun så VVS´eren kan tjene nogen penge, at det ikke er tilladt at pille ved meget af VVS – arbejdet, men det er simpelthen et spørgsmål om ens sikkerhed. Alt VVS – arbejde er underlagt et regelsæt, som er sat af sikkerhedsstyrelsen. Der skal fx tilkalde en VVS – installatøren, hvis du skal have monteret kloak- og afløbsrør eller tilslutte gulvafløb.

Fordele ved at klare arbejdet selv

Hvis man altså kan finde ud af at klare arbejdet godt nok, så kan der altså være et par fordele ved at klare arbejdet selv.

  • Billigere: Hvis man selv kan klare arbejdet, skal man blot betale for de dele som skal bruges, så man slipper altså for at betale en installatør. Læs mere om VVS – rør her.
  • Ingen ventetid: Det er ikke altid installatøren har tid til at komme forbi med det samme, så hvis man selv kan klare arbejdet, slipper man for meget ventetid.

 


-------------------------------------------------
Læs også AltTilFamiliens anbefalinger her.